Rallycross

A rallycross több mint 50 éves múlttal rendelkező sportág, amely az utóbbi 5 évben kiemelkedő figyelmet kapott.

A rallyCrossról

Mint az autósport szakágak többsége, úgy a rallycross is Nagy-Britanniából indult. Az első verseny 1967-ben került megrendezése Lydden Hill-ben. Napjaink legdinamikusabban fejlődő sportágává vált. 2014-ben rendeztek először FIA Rallycross Világbajnokságot a királykategóriának számító Supercar mezőnye számára. Az itt szereplő autókat 600 lóerő feletti teljesítmény és az F1-es autókénál is jobb gyorsulás jellemzi.

Egy olyan arénajellegű autósport, amely során a nézők a lelátó egy tetszőleges pontjáról beláthatják az egész pályát, ezáltal testközeli versenyélménnyel gazdagodnak.

A futamok sprintjellegűek és robbanásszerűek. A versenyzőknek 4-6 kör alatt kell kihozniuk magukból a maximumot, miközben egyszerre hat autó küzd egymással test a test ellen az aszfaltos és murvás részeket egyaránt tartalmazó pályán. Tömény adrenalin- és élménybomba a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt!

Rengeteg rövid, pörgős futamot rendeznek egy versenyhétvégén belül, így a szurkolók 5-10 percenként más és más autókat és versenyzőket láthatnak egymás ellen a pályán. Rengeteg kis verseny a nagy versenyben, folyton cserélődő összetételű mezőnnyel – megunhatatlan!